Vydání nového Poradního oběžníku PO/ST-Part M-M.A.201ea)

3. 11. 2023

Byl vydán nový Poradní oběžník PO/ST-Part M-M.A.201eaProvozovatelé AOC v rámci jedné obchodní skupiny leteckých dopravců“.

Do března 2022 platilo podle bodu M.A.201 písmene e), nařízení 1321/2014 pravidlo, podle kterého musel být každý provozovatel v obchodní letecké dopravě (AOC) oprávněn k řízení zachování letové způsobilosti jím provozovaných letadel podle Části CAMO. Toto oprávnění CAMO muselo být součástí jeho osvědčení leteckého provozovatele (AOC).
Prováděcím nařízením Komise (EU) 2022/410 ze dne 11. 3. 2022 byla do nařízení 1321/2014 přidána možnost pro nejméně dva provozovatele obchodní letecké dopravy (AOC), kteří jsou součástí jediné obchodní skupiny leteckých dopravců, uzavřít smlouvu na řízení zachování letové způsobilosti s CAMO organizací, která působí v rámci této obchodní skupiny leteckých dopravců. To znamená, že již neplatí pravidlo, že každý provozovatel obchodní letecké dopravy musí být zároveň oprávněn k řízení zachování letové způsobilosti jím provozovaných letadel.

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Technical Division

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Technical Division