ATM Cyber Security Information Session

4. 10. 2024

Ve dnech 1. – 3. 10. 2024 Úřad pro civilní letectví zorganizoval ve spolupráci s EUROCONTROL a s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) seminář „ATM Cyber Security Information Session“.

Semináře se zúčastnili zástupci výše uvedených úřadů, Eurocontrol, zástupci provozovatelů letišť a poskytovatelů letových navigačních služeb. V rámci semináře byla diskutována problematika týkající se povědomí o kybernetické bezpečnosti v civilním letectví, se zaměřením na doménu ATM/ANS (kybernetická bezpečnost v doméně ATM/ANS na evropské a celosvětové úrovni, problematika hrozeb a kybernetické bezpečnosti v doméně ATM/ANS civilního letectví v ČR, problematika posuzování bezpečnostních rizik apod.), dále problematika dohledu nad kybernetickou a informační bezpečností v doméně ATM/ANS civilního letectví (řízení kybernetických bezpečnostních incidentů, zabezpečení (ochrana) CNS a ATM systémů, bezpečnostní dohled v oblasti ATM/ANS na národní úrovni apod.) a problematika řízení kybernetické bezpečnost (PKI, EATM-CERT a SOC apod.). Seminář se uskutečnil za podpory státního podniku Řízení letového provozu ČR v IATCC v Jenči u Prahy.

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Editor in Chief

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Editor in Chief