Dohoda o zápočtu vojenské služby vojenského leteckého personálu pro průkaz pilota PPL(A/H)

10. 5. 2022

Dnes byla ředitelem Úřadu pro civilní letectví Davidem Jágrem a ředitelem Odboru dohledu nad vojenským letectvím Sekce průmyslové spolupráce Ministerstva obrany Lubomírem Sittou podepsána Dohoda o zápočtu vojenské služby vojenského leteckého personálu pro průkaz pilota PPL(A/H). Podpisem dohody stvrzená možnost využití příslušné praxe získané vojenským leteckým personálem v rámci plnění jeho služebních povinností ukazuje, že jak Odbor dohledu nad vojenským letectvím, tak Univerzita obrany a Centrum leteckého výcviku společně naplňují požadavky mezinárodních civilních předpisů.

Jak při této příležitosti řekl ředitel ÚCL David Jágr: „Dohodou je potvrzeno, že pro vydání průkazu soukromého pilota není z pohledu našeho úřadu rozdílu mezi vojenským a civilním výcvikem. Pro bezpečnost letového provozu nad Českou republikou je to skvělá zpráva, neboť fyzikální zákony platí pro všechny stejně. Rovněž tento krok považuji za další potvrzení vysoké úrovně vojenského letectví v ČR při naplňování společné mise ODVL a ÚCL.“

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Aeronautical Operations Division

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Aeronautical Operations Division