Standardizační školení pro stávající examinátory a nové zájemce o získání osvědčení examinátora horkovzdušných balónů.

26. 1. 2022

Úřad pro civilní letectví (dále jen ÚCL) oznamuje konání standardizačního školení pro stávající a nové zájemce o získání osvědčení examinátora horkovzdušných balónů, které bude probíhat dne 19.3.2022 ve spolupráci s firmou Balónový zámek, která sdělí přesné místo a čas školení. Pro stávající examinátory je toto školení povinné. Noví zájemci budou postupovat v souladu s Postupem CAA – ZLP – 132 Standardizace examinátorů kluzák/balón.

Noví zájemci nejprve zašlou svou žádost na ÚCL na Formuláři pro examinátory kluzák/balón CAA – F – 132/1, k níž přiloží kopii celkového náletu v jednotlivých kategoriích – Deník pilota balónů, kopie pilotního průkazu, tlf a emailový kontakt. Následně počkají na vyjádření ÚCL, popřípadě na výzvu k absolvování vstupního pohovoru na ÚCL se senior examinátorem. Po kladném vyjádření k jejich žádosti se mohou přihlásit k účasti na standardizačním kurzu.

Po absolvování kurzu si úspěšní uchazeči individuálně dohodnou praktickou část se senior examinátorem. Po úspěšném zakončení obou podmínek vyplývajících z postupu CAA-ZLP-132 jim bude vydáno osvědčení examinátora horkovzdušných balónů na 5 let.

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Personnel Licensing Department

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Personnel Licensing Department